Alternative Movement

Движение за алтернативна музика

Defragler

Defragler – Хармония в Хаоса


Defragler   Defragler (Николай) е DJ и продуцент от България. Роден е през 1985 в залезът на тоталитарна България. В детските си години Николай има разнородни интереси, но най-голямо удоволствие му доставят рисуването и музиката, които му стават страст и хоби от ранна възраст. Първият сериозен сблъсък с електронната музика се случва през 1997-ма, когато чува за първи път The Prodigy. От тогава се заражда страст, която обхваща много стилове както от метъл сцената, така и електронни и хип-хоп изпълнители – откриването на агресивна, емоционална музика – тежка, но същевременно мелодична и въздействаща.
Силно въздействие върху музикалните интереси на тинейджърът оказват метал банди като KoЯn, The Offspring, Rage Against the Machine, Slipknot, Soulfly


След 2000 година електронната сцена започва да става доста популярна в България, в същото време в Берлин се провеждаха най-масовите улични техно паради. В родният град на Defragler – Казанлък по това време набира популярност уникален с визията си клуб за електронна музика – Corpus 703, декориран като ядрена подводница.
Клубът става популярен и започва да събира множество DJ от страната като: Balthazar, Jackrock, Versus, Birben, Nukon, Hard-techno.org, hmsu.org.
Тогава Николай се запознава от близо с DJството и организирането на партита, помагайки за да се случат няколко събития.

На 16 годишна възраст с псевдонима DJ NiKK, използвайки „възможностите“ на компютрите през 2001-ва създава първото си и единствено до сега „EP“ – компилация от 7 електронни тракa.

Две години по-късно е изправен пред дилемата да се занимава с музика или да се започне висше образование и професионално развитие в областта на IT. Избира второто, но се зарича при първа възможност да възобнови интересите си в музцирането и миксирането на музика.


В живота на Николай следва период от над 10 години, в които се занимава с образование, работа, борба с капризите на живота, опознаване на поредното ново място в живота си – красивата, но затъваща икономически морска столица на България – Варна. Страстта му към музиката остава на ниво „страстен фен“ до 2013-та година, когато на парти в клуб „Tsunami“ във Варна чува на живо crossbreed микс от небезизвестният български DJ и продуцент Ogonek. Идеята да се занимава с миксиране на специфични по-тежки електронни стилове се завръща, и той решава, че трябва да се върне към хобито си да миксира и създава музика. Последва закупуването на техника и с подкрепата на приятели, започват първите партита, на които има възможност да експериментира с нови стилове като crossbreed и neurofunk. Скоро последват и първите официални събития и партита, с които и първите изяви на „завърналият се“ DJ.


defragler_am_scСлед закриването на клуб „Tsunami“ и напускането на града на доста изврестни артисти и продуценти, и позиционирането им в столицата, Варна буквално остана без сериозна електронна сцена. Defragler и неговите приятели и сподръжници не могат да се примирят с това.

Поради тази причина в краят на 2015-та година, заедно с The Dark One, Pilitroncore и Nanotech поставят началото на Alternative Movement, към което по-късно се присъединятват SML & Choda.
Alternative Movement е движение за алтернативна музика и има за цел да възроди електронната сцена във Варна –  да стимулира нейното разнообразие и качество. Дали това ще се случи и как Defragler ще спомогне за това, предстои да разберем те първа.


Фен страница във Facebook:


Слушайте парти миксовете ми в Mixcloud:


Soundcloud страница:


Youtube:

Updated: 08.02.2018 — 15:27
Alternative Movement © 2017