Alternative Movement

Движение за алтернативна музика

The Dark One

The Dark One – тъмната страна на електронната музика:


Електронната музика е една буквално безкрайна вселена и подобно на жив организъм непрекъснато расте и еволюира. Сред безбройните жанрове и поджанрове, има една област, наречена „тъмната страна“ и точно там се крие най-интересната част от този свят. Попадайки на най-различни и любопитни аудио експерименти, ще осъзнаете, че техните създатели – музикалните експериментатори са движещата сила, която непрекъснато размества границите между различните стилове. Ако непознатото ви привлича силно и имате желание да опознавете нещо ново, точно така, Вие попаднахте на правилното място!  Това е профилната страница на един от тези артисти –

-= The Dark One =-

DJ, продуцент и един от основателите на варненската организация за алтернативна електронна музика Alternative Movement. The Dark One стартира своето музикално приключение в началото на 2006-та година и това бързо се превръща в негова най-голяма страст. С времето продукциите му еволюират постоянно и сменят много жанрове, но винаги носят неговия специфичен звуков почерк. Те са комбинация от агресивни хардкор ритми, здрави баслинии и меланхолични индъстриал мелодии. Фонът им е допълнен от различни атмосферни елементи, шумове и  гличове, които създаватхаотичен, но също така и подреден мрачен нюанс. Общо погледнато, музиката на The Dark One е метафора на разрушителната част от човешката природа и точно пресъздава неговата дистопична визия за бъдещето на нашия свят.

Alpha Signal logo

Alpha Signal – the new live electronic music project of The Dark One

В момента The Dark One работи и върху нов страничен проект, насочен към Live изпълнение в комбинация с размазващи психиката визуализации – това е Alpha Signal. Този проект е препратка към по-разчупената експериментална музика, силно повлияна от новите течения в drum and bass жанра. Очаквайте скоро тонове нов материал, както и редица участия в комбинация с визуалните артисти от Visual Universe.

 

 

Линкове:
 

 FACEBOOK :


SOUNDCLOUD :


MIXCLOUD :


YOUTUBE CHANNEL :


Updated: 08.02.2018 — 15:31
Alternative Movement © 2017